top of page
José Ligero​ "El Titi" 

José Ligero “El Titi”, flamenco zanger, is geboren in 1972 en groeide op in een artistieke familie in de buurt van Triana in Sevilla. Vanaf zeer klein voelde hij zich aangetrokken door de flamenco zang; geleidelijk ontdekte hij de wereld van flamenco; hij heeft veel van zijn vader en andere meesters van de zigeunerwijk geleerd. Op de leeftijd van 14 verhuisde hij met zijn ouders naar België, waar hij begon op te treden in de tablaos, bars en “peñas” , samen met de beroemde artiesten van Spanje en België.

 

Kort daarna werd hij een ware Kunstenaar. De zang werd zijn beroep. José Ligero treedt op met  José Toral, Antonio Segura, Alexander Gavilán, Carmen Fernández, Jony Cortes, Federico Ordóñez, Antonio Martínez, Sofie Yero, Marisol Valderrama, Saidija La Zambra enz.

 

Voor zijn uitstekende artistieke kwaliteiten wordt José Ligero vaak uitgenodigd om op te treden in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

 

De stijl van José "El Titi" is puur en traditioneel; daarom apprecieert men zijn interpretatie van Martinetes, Siguiriyas, Malagueñas, Fandangos, Soleares de Triana....José respecteert de tradities, maar ook staat open voor veel projecten van flamenco fusion en neemt deelaan de CD’s opnames met de gitaristen José Toral, Myrrdin de Cauter en Yves Vandewalle.

bottom of page