top of page
Elena La Grulla

Elena is Russisch van afkomstig. Zeer jong begon zij met de lessen piano, salondans, het schilderen… Vanaf haar 10 jaar startte zij met de lessen Spaans Dans in de studio “Las Niñas” (S.Golovko), daarna in de studio “Lucero” (María Rayd).  Dit leidde haar verder naar Spaanse cursussen van bekende dansers en leerkrachten van flamenco dans (Manuel Betanzos, Mercedes Ruiz, La Truco…). In 2008 ging zij naar Amor de Dios, waar zij zich ingeschreven heeft voor de techniek lessen en choreografie met Alfonso Losa, Manuel Reyes Maya, Amelia Vega, La China...  Toen zij naar Moskou terug keerde, werd zij techniek lesgeefster in haar moederstudio “Las Niñas”. 

Vanaf 2009 vormde zij deel van de concertgroep “La Casa del Flamenco Flamenquería” en  de conciertos de la Casa de Flamenco “Flamenquería” en volgde de algemene choreografieklassen met: Marta en Susana Larriba Adell, Javier Malaguilla, Blanca Perdiguer, Elisabet Torres, Ricardo Castro, Javier Romero, Sandra La Negra, Gonzalo Quintero, Elisa Aguilar ...​Vanaf haar 17 jaar is zij een van de constante deelnemers geweest van het Internationale Festival Flamenco in Moskou "¡Viva España!"  zowel met de groep “Flamenquería”, als solist.

In de editie van 2011 ontving zij de prijs "Voor de beste uitvoering van de dans" en in de 2012 Festival-wedstrijd ontving zij de Jury Prize en trad op in de Chaikovskiy Concert Hall.

In december 2012 stelde de beroemde Nederlandse gitarist Mauricie Leenaars haar voor om deel te nemen aan een van zijn concerten en de presentatie van de nieuwe liederen met orkest, waarbij Elena het podium deelde met de cantaor José Ligero en andere artiesten uit de jazzwereld.

Wij wouden graag haar optreden op het Dans Festival (Tribute to Fernando Bujones-2012 en Tribute to Ramon Oller-2013) benadrukken, waar ze werd uitgenodigd door de regisseur José Espinosa Cabello en deelde het podium met vele beroemde artiesten van Spaanse dans en flamenco, onder hen de bailaora van Madrid La Truco en de artiesten van het Nationale Ballet van Spanje.

Op 27 en 28 juni 2015 danste Elena, samen met haar groep, in het NTGent Stadstheater Theater (Gent) in de presentatie "Sur le Fil", georganiseerd door Deborah Verhasselt en de leerlingen van haar dansschool.

In juli 2015 werd zij uitgenodigd om deel te nemen aan het concert in Rotterdam met Erminia Córdoba (cante) en Arturo Ramón (gitaar).

In september-oktober 2015 nam Elena deel aan de Gummarus op Lier-feesten met de zangers Antonio Paz en José Ligero en de gitaristen José Luis Domínguez en Bart El Pere.

​In 2016 presenteerde zij haar nieuwe fusion-show met flamenco en jazz, in samenwerking met saxofonist John Snauwaert, op CC De Kluis.​

In 2017 nodigde de getalenteerde en jonge bailaor Yúrentz Bermúdez haar uit om het podium te delen op de kermis in Arles (Frankrijk).

In april 2018 geeft Elena een stage choreografie in Moskou en tredt op samen met de flamenco artiesten van Moskou, daarna neemt zij deel als de uitgenodigde danseres in het ShoW FlaMENco van Yurentz Bermúdez in Peau (FR).  

​Elena La Grulla heeft het podium gedeeld met de meeste van de flamencokunstenaars in België: José Ligero, Antonio Paz, Esteban Murillo, Patricio Grande, Antonio Segura, Jose Luis Dominguez, Sofia Yero, Yves Vandewalle, Alex Otero, François Taillefer ..​.

Elena geeft momenteel lessen, workshops en cursussen, treedt op in de tablaos en theaters in België, Nederland en Frankrijk.

bottom of page